Moottorin pesu

Auton moottorin pesu

Auton moottorin pesu on kiistelty aihe ja useat sitä välttelevät. Kuitenkin oikein tehtynä pesu on tärkeä osa auton kunnossapitoa, koska moottoritilaan kertynyt lika voi aiheuttaa myös vikoja. Moottoritilaan kertyy pölyä, tiesuolaa, pikeä, öljyä ja muuta likaa. Nämä saavat konehuoneen näyttämään myös nuhjuiselta. Puhdas moottoritila tekee myös huolloista miellyytävämpää.

 

Auton moottorin pesu

 

Auton moottorin pesuvaiheet

Pesu suoritetaan ensimmäisenä, jotta ei liata auton puhdasta pintaa. Yleensä kannattaa suojata sähköosat, jos ne eivät valmistajan toimesta ole koteloitu. Herkkiä osia ovat esimerkiksi laturi, sulakerasia, virranjakaja, laturi, ym. Moottoritilaan suihkutetaan liuotinpesuaine vaahdottimen kautta ja huuhdellaan pois. Näin saadaan irtolika lähtemään pinnoilta, eikä naarmuteta moottoritilan suojamuoveja.

Tämän jälkeen voidaan pesuaine suihkuttaa pintaan uudelleen ja tällä kertaa käyttää apuna harjaa sekä muita apuvälineitä. Näin saadaan pinttynyt lika lähtemään ja päästään puhdistamaan myös pienet kolot. Käsittely toistetaan tarvittaessa. Lopuksi pesuaine huuhdellaan pois käyttäen letkua tai painepesuria. Painepesurilla huuhdeltaessa on huomattava, että vesisuihku on pidettävä vähintään 1m päässä konehuoneesta. Näin estetään veden tunkeutuminen vääriin paikkoihin. Huuhtelun jälkeen moottoritila kuivataan mikrokuituliinalla ja suojataan muovin suoja-aineella. Tarvittaessa metallipinnat vahataan.

 

Kysy tarjousta autosi moottorin pesusta.

 

Takaisin palveluihin.