Vahaus

Auton vahaus

Auton vahaus on erinomainen keino lisätä autosi käyttöikää, sekä helpottaa lian irtoamista pesussa. Ennen auton vahausta on auton pinnasta poistettava epäpuhtaudet. Pelkkä shampoopesu ei tähän riitä, koska pinnassa on usein vaikeasti irtoavaa pikeä sekä näkymättömiä rautapartikkeleja. Auton pinta pestään liuotinpesuaineella sekä piki ja rauta poistetaan sopivilla aineilla. Kun auton pinta on täysin puhdas, on vahalla valmius tarttua pintaan kestävästi.

Erilaiset autovahat

Autovahoja on monenlaisia. Yleisesti puhuen ne voidaan jakaa kolmeen kategoriaan: luonnonvahat, sealantit ja näiden yhdistelmät eli hybridivahat. Jokaisella on omat hyvät puolensa ja jokaiselle löytyy oma käyttötarkoituksensa.

Auton vahaus Britemax Vantage autovahallaLuonnonvahat

Yleisimmin luonnonvahoissa esiintyvä vaha sisältää carnaubapalmuista saatavaa carnubaa. Siksi usein kuuleekin myyntiteksteissä termin “carnaubavaha”. Muita luonnonvahatyyppejä ovat mm. mehiläisvaha, candelillavaha ja montavaha. Luonnonvahoille ominaista on, että ne tuovat pintaan syvän ja lämpimän kiillon. Myös hydroforbiset ominaisuudet ovat erittäin hyvät, jolloin vesi ja sen myötä lika ei tartu pintaan helposti. Luonnonvahat eivät toisaalta kestä pesukemikaaleja niin hyvin kuin sealantit tai hybridivahat. Yleiset käyttökohteet luonnonvahoille ovat autot, joita vahataan normaalia useammin tai ne ovat esim. näyttelyissä. Esimerkkinä hyvästä luonnonvahasta toimii Britemax Vantage.

Fusso coat sealant autoonSealantit

Sealantit ovat keinotekoisesti valmistettuja suoja-aineita. Ne ovat usein vaivattomia laittaa pintaan. Sealanttien kiilto on hieman erilainen luonnonvahoihin verrattuna mutta kuitenkin erinomainen. Ne ovat kuitenkin kestävämpiä pesukemikaaleja vastaan. Voidaan sanoa, että sealantit kestävät kulutusta ja pesua luonnonvahoja paremmin. Esimerkkinä hyvästä sealantista toimii Soft99 Fusso coat.

Hybridivaha Collinite 476sHybridit

Hybridivahat ovat nimensä mukaisesti yhdistelmiä luonnonvahoista ja sealanteista. Hybridivahat ovat nykyisin erittäin suosittuja, eikä suotta. Niiden ominaisuudet ovat parantuneet jatkuvasti ja ne ovatkin ominaisuuksiltaan erinomainen valinta auton suojaksi. Esimerkkinä hyvästä hybridivahasta toimii Collinite 476s.

Mattapinnat

Myös mattapinnat, sekä maalatut että teipatut, on mahdollista suojata. Nanolex valmistaa MATTE sarjaa ja suojaukset on meiltä saatavilla.eke_6

 Nanolex MATTE Professional Sealant tarjoaa 9-12kk suojan autollesi.

 Varaa oma aikasi nyt!

Takaisin palveluihin.